فتح ‌6

فتح ‌6

فتح ‌۶

تاریخ عملیات: ۲۷ خرداد ۱۳۶۶
تعداد مشاهده: ۵۲۹
نام‌ عملیات: فتح‌ 6(نفوذی‌ - انهدامی)
زمان‌ عملیات: 1366/3/27
تلفات‌ دشمن‌: 930(کشته، زخمی‌ و اسیر)
رمز عملیات: یا زهرا(س)
مکان‌ عملیات: منطقه‌ عمومی‌ شمال‌ استان‌ اربیل‌ عراق‌- عقبه‌ دشمن‌ در محور شمالی‌ جنگ‌
ارگان‌های‌ عمل‌کننده: رزمندگان‌ معارض‌ کردستان‌ عراق‌ و نیروهای‌ قرارگاه‌ برون‌مرزی‌ سپاه‌ پاسداران‌ انقلاب‌ اسلامی‌
اهداف‌ عملیات: هجوم‌ به‌ مراکز و تأسیسات‌ نظامی‌ دشمن‌ و ضربه‌ به‌ پایگاه‌های‌ دشمن

هجوم‌ به‌ مراکز و تأسیسات‌ نظامی‌ دشمن‌:
در روز27 خردادماه ‌1366 زمانی‌‌که‌ جنگ‌ در جبهه‌های‌ جنوب‌ دچار سکون‌ و عدم‌‌تهاجم‌ جدی‌ و گسترده‌ از سوی‌ طرفین‌ نبرد به‌ مواضع‌ یکدیگر شده‌ بود، از سوی‌ نیروی‌ زمینی‌ سپاه‌ پاسداران‌ انقلاب‌ اسلامی‌ یک‌ عملیات‌ محدود و نامنظم‌ در محور شمالی‌ جنگ‌ ترتیب‌ داده‌ شد. نیروهای‌ تحت‌امر قرارگاه‌ برون‌‌مرزی‌»رمضان» با کمک‌ معارضان‌ کرد عراق‌ هجوم‌ را آغاز کردند.
این‌ عملیات‌ با هدف‌ انهدام‌ مراکز و تأسیسات‌ نظامی‌ دشمن‌ در منطقه‌ عمومی‌ شمال‌ استان‌»اربیل» عراق‌ هنگام‌ شب‌ و با رمز«یازهرا(س)» آغاز شد.
رزمندگان‌ عمل‌کننده‌ در عملیات‌ نامنظم‌»فتح 6» با یورش‌ به‌ پایگاه‌های‌ مهم‌ دشمن‌ در بلندی‌های«کورت‌ قلندر» و«سلیم‌خان» در شمال‌ شهر و منطقه‌»دیانا» عراق، ضمن‌ انهدام‌ این‌ پایگاه‌ها، مراکز نظامی‌ شهر«مرگه‌سور» و پل‌ مواصلاتی‌ آن‌ محور را از بین‌ برده‌ و طی‌ آن‌ دو گردان‌ جیش‌الشعبی(یا میلیشیای‌ صدام) و 16 خودروی‌ نظامی‌ ارتش‌ عراق‌ منهدم‌ شد.
دشمن‌ در این‌ عملیات‌930 تن‌ کشته‌ و زخمی‌ و اسیر بر جای‌ گذاشت.