حسن اقارب پرست

شهید حسن اقارب پرست

تاریخ شهادت:
۲۵ مهر ۱۳۶۳
تعداد بازدید ۲۸۴۷ بار
حسن اقارب پرست در اردیبهشت‌ماه 1325 در اصفهان متولد شد. حسن در کنار پدر به هیأت‌های مذهبی می‌رفت و با کمک پدر، قرآن و احکام دینی را آموخت و روز به روز عشق به اهل‌بیت در دل حسن تجلی یافت. حسن با هوش و درایتی که داشت خیلی زود دوره دبستان و دبیرستان (رشته ریاضی) را به اتمام رسانید. در کنار فراگیری علم، دوره تجوید قرآن و آموزش عربی را نیز فرا گرفت، حسن صوتی زیبا و دلنشین داشت.

ورود به ارتش
حسن با گذشت 18 سال از بهار زندگی‌اش در تابستان 1343 پس از مشورت با خانواده‌اش وارد ارتش شد. در محیط دانشکده، حسن به دنبال همدمی می‌گشت که بتواند مشکلات و درد دل‌های دینی‌اش را بازگو کند و با اولین شخصی که آشنا شد، استاد نقشه خوانی‌اش به نام ستوان‌دوم "سید موسی نامجوی" (سرتیپ شهید سید موسی نامجوی) بود. که حاصل این آشنایی، ایجاد ارتباط با دانشجویی مؤمن و مذهبی به نام "یوسف کلاهدوز" شد و نتیجه آشنایی این دو دانشجو و استاد منجر به احیای مجدد نمازخانه در دانشکده شد.
در سال 1347 حسن و کلاهدوز از دانشکده فارغ‌التحصیل و با درجه ستوان‌دومی برای دوره زرهی به شیراز منتقل شدند. در آنجا نیز از اعتقادات خود دست برنداشتند.

گردن نهادن به سنت پیامبر
در سال 49 خانواده کلاهدوز به بهانه تعمیر خانه خود در قوچان برای مدتی به شیراز رفتند و این سفر 45 روزه آن‌ها باعث شد که حسن با خواهر کلاهدوز آشنا شود. وی در این آشنایی پی برد که آنچه از یک همسر دلخواه می‌خواهد، در وجود خواهر کلاهدوز نهفته است. دختری که محجوب و پاک بود و احکام اسلام را مو به مو رعایت می‌کرد. و این گذشت تا اینکه در سال 1350، این زوج جوان و معتقد، زندگی مشترکی را آغاز کردند.
ادامه فعالیت در ارتش
حسن در سال 1352 برای طی دوره جنگ‌های شیمیایی به چند کشور خارجی عزیمت کرد و با دنیایی تجربه و اندوخته برگشت. آنگاه در شیراز اولین دوره کلاس‌های ضد میکروبی را تأسیس کرد. او در بازگشت به زیارت خانه خدا رفت و حج عمره را انجام داد. مدتی بعد، برای طی دوره‌ای دیگر به خارج رفت و در بازگشت از طریق ترکیه به عراق عزیمت کرد. در آنجا ابتدا به عتبات عالیات رفت و سپس به حضور حضرت امام خمینی(ره) مشرف شد و از حضور ایشان کسب فیض کرد و دستورهایی گرفت. و این بار با روحیه‌ای بالاتر و شوقی بیشتر به فعالیت پرداخت.
در سال 1354، کلاهدوز به تهران منتقل شد و در آنجا جبهه‌ای جدید بر ضد رژیم گشود و حسن تنها ماند.

پس از پیروزی انقلاب
حسن در کنار تشکل سپاه پاسداران، به همراه کلاهدوز و استاد نامجوی به پی‌ریزی مبانی اسلامی و اعتقادی در دانشکده افسری مشغول شدند و برای آنکه طرح استاد نامجوی برای تبدیل دانشکده افسری به فیضیه ارتش عملی شود، حسن اقارب از هیچ‌گونه کمکی دریغ نکرد. این کار با نام دانشکده افسری به دانشگاه افسری آغاز و در تاریخ ثبت شد. حسن بعد از فراغت از پی‌ریزی مبانی دانشگاه افسری در کنار استاد نامجوی، به امور سایر قسمت‌های ارتش پرداخت و اقدامات اولیه را برای بازسازی آن آغاز نمود.
شروع جنگ تحمیلی
با شروع جنگ تحمیلی حسن مظلوم‌ترین منطقه درگیری، یعنی خرمشهر را در نظر گرفت و برای دفاع از حریمش به آنجا رفت. در خرمشهر دشمن با جدیدترین تجهیزات جلو آمد در حالی که نیروهای ایرانی تنها تعدادی سلاح سبک داشتند.
شهید اقارب با اصولی که از رزم می‌دانست و با توجه به امکاناتی که در دسترس داشت، بچه‌ها را سازماندهی کرد؛ در مقابل دشمن ایستاد و با نیروی بسیار کمی که در آنجا بود، از پیشروی دشمن بعثی جلوگیری کرد و توانستند 40 روز تمام در برابر تجهیزات دشمن ایستادگی کنند.
او بارها و بارها گفته بود که: «ما به‌خاطر خدا می‌جنگیم و هرگز شکست نخواهیم خورد.» و به همین خاطر استراحت برای او معنا نداشت. شب و روز در تلاش بود و در ادامه تلاش‌هایش در خرمشهر، بر اثر اصابت ترکش خمپاره مجروح شد.
در اوج تجاوز دشمن و بحبوحه جنگ، در بالا بردن روحیه پرسنل و تلاش برای ارتقای وضعیت آنان که نشانگر ایمان بالا، اعتقادی قوی و هوشمندی وی بود، از هیچ کوششی دریغ نکرد.
پس از اشغال خرمشهر، سرگرد اقارب پرست به آبادان اعزام شد و در آنجا ستاد مقاومت تشکیل داد. او درکنار سرگرد "شریف النسب"، فعالیت‌های گسترده‌ای انجام داد و با تعداد کمی از نیروهای بومی، جبهه بهمن‌شیر و ذوالفقاری آبادان را به کنترل درآورد و نگذاشت نیروهای عراقی، که آبادان را محاصره کرده بودند، وارد شهر شوند.
در یکی از درگیری‌ها، در تاریخ بیستم آذر ماه 59، تیری به گلوی حسن اصابت کرد و مجروح شد. ولی او اعتنایی نکرد و به جنگیدن ادامه داد، تا این‌که بر اثر خونریزی شدید از حال رفت و به بیمارستان آبادان منتقل شد. بلافاصله پس از بهبودی در عملیات "فتح‌المبین" شرکت کرد و در آنجا به‌عنوان معاون لشکر 92 خوش درخشید.
در سال 60، خدا او را به میهمانی خانه خود دعوت نمود، وی پس از مراجعت از سفر مکه، در اداره دوم ستاد مشترک ارتش مشغول به کار شد و تا سال 1362 در این مسئولیت خطیر باقی ماند.
پس از مدتی دلش آرام نگرفت و به صورت داوطلب، دوباره راهی جبهه شد. او با آنکه معاون لشکر بود، ولی همیشه در خط اول و در کنار سربازان دیده می‌شد و سربازان با رویت او در کنار خود احساس لذت و اطمینان می‌کردند. او در بعضی از شب‌ها کنار سربازان می‌خوابید و با آن‌ها غذای سربازی می‌خورد. این فرمانده لایق هیچ‌گاه اسیر مقام دنیوی نشد.

نحوه شهادت

سرانجام در سحرگاه خونین 1363/7/25 به همراه تعدادی از فرماندهان یگان‌ها در حین بازدید از جزایر مجنون، مورد اصابت گلوله مستقیم خمپاره دشمن قرار گرفت و جسم خاکی‌اش به شدت آسیب دید، و روح افلاکی‌اش با شوق و ذوق به مهمانی خدا رفت.
فرازی از وصیتنامه شهید حسن اقارب پرست
«اللهم الرزقنا شهاده في سبيلك تحت رايت نبيك و ولايتي علي بن ابيطالب (ع)»
این بنده حقیر مسکین و مستکین، متذکر و یادآور می‌شوم که هرچه آقایی و عزت است در خدمتگزاری درگاه این اولیا و برگزیدگان الهی است و بدون شناخت و محبت این‌ها هیچ عملی قبول نشده و ارائه‌کننده و تصویب‌کننده اعمال و تقدیم به حضور باری‌تعالی به دست این خانواده عزیز می‌باشد. تا توان دارید در خدمتگزاری به این اولیاء‌الله کوتاهی نکنید که خود آن‌ها بزرگواری دارند و پاداش بیش از حد می‌دهند.
اما پدر و مادر عزیزم و برادران و خواهرم، امید است خداوند هدیه خانواده شما را بپذیرد؛ که خون من عزیزتر از خون علی‌اکبر، ابوالفضل و امام حسین(ع) عزیز نیست. هرچه دارم و داشتم از لقمه حلالی بود که شما به دهانم گذاردید و مرا با اسلام از کودکی آشنا کردید و امید است که خداوند به شما صبر عنایت کند.
و اما همسر ارجمندم، ای یار سختی‌ها و گرفتاری‌هایم، سفارشم چنگ‌زدن به دامان اهل‌بیت و پیروی از نایب اوست. انشاء‌الله خداوند تعالی به همه شما ملت عزیز کمک خواهد کرد تا نام اسلام عزیز اعتلا یابد و بزودی امر فرج مهدی عزیز(عج) را اصلاح نماید...
همسر عزیزم صبر و تقوا تنها توشه¬ای است که برایت می‌گذارم. انشاءالله بتوانی فرزندان عزیزمان را از یاران مهدی(عج) و نایب بر حق او تربیت کنی که مایه مباهات ما در صحرای محشر و در حضور خداوند تبارک و تعالی باشند.
آنچه را که از ابتدای آشنایی تا آخرین لحظه حیات به تو دادم از من نبود، بلکه از اسلام بود و لذا تو را به همان اسلام راهنمایی می‌کنم، که او را دریابی و لذا غم و مصیبت رفتن مرا بزرگ نخواهی یافت... والسلام.
تذکر دیگرم خدمت برادران و خواهران در مورد انقلاب اسلامی ایران است. که از خدا بخواهید توفیق خدمتگزاری بیشتر شامل حال شما بشود. زمانی بهتر از این برای خدمتگزاری به دین اسلام و اهل‌بیت نخواهد بود و چه فرصتی از این زیباتر که خون همه شهدای اسلام از صدر تا کنون ضمانت اجرایی خدمت همه مسلمانان است. در راه اسلام تلاش کنید که خدمت شما بدون هیچ ریا و تزویری مورد رضای خداوند قرار گیرد. خداوند خود حافظ این مکتب اسلام می‌باشد. ولی آنچه مهم است عمل و کارکرد ما در این دنیاست که بعد از سی و چند سال عمر و این همه حجتی که خدا به ما تمام کرده است، چگونه عمل می‌کنیم و تا چه حد حاضریم از منافع خود در راه این اسلام عزیز ایثار کنیم و تا چه حد در آزمایش‌های خداوندی حاضریم انا لله و انا الیه راجعون را با صبر ادا کنیم...
خدمت به مسلمین و علمای اعلام بالاخص رهبر عزیز فراموش نشود.
به فرزندان، تلاش در حفظ اسلامیت خودشان و حفظ دستاوردهای انقلاب را سفارش می‌کنم. نوکری آستان اهل‌بیت فراموش نشود. دعا برای فرج امام زمان از اهم مسائل است.
خدا را در هر مسئله و هر لحظه لحاظ کنید و از یاد او غافل نباشید.
محل دفن، اصفهان "تخت فولاد" یا بهشت زهرا در جوار شهدایی که از اولاد حضرت زهرا(س) باشند. توفیق خدمتگزاری بیش از حد شما را در راه اسلام و انقلاب عزیز و رهبر اصلی این انقلاب حضرت مولا مهدی عزیز(عج) و نایب او، امام خمینی، از خداوند متعال خواهانم.
آمین یا رب العالمین