اکبر در 4 خردادماه 1338 در شهر کاشان، در یک خانواده مؤمن و مذهبی بهدنیا آمد. در هفت سالگی به مدرسه رفت و دوره ابتدایی را در دبستانهای محمدرضا شاه(شهید جهانی) و سوزنچی این شهر گذرانید. در سال1350 دوره متوسطه را در دبیرستان امام خمینی(ره) شروع کرد و آنگاه به هنرستان نساجی کاشان رفت. پس از گذرانیدن دوره هنرستان وارد انستیتوی تکنولوژی شهر اصفهان گردید.
فعالیتهای شهید پیش از پیروزی انقلاب
اکبر از همان دوران تحصیل در هنرستان با الفبای مبارزه و مسائل سیاسی آشنا میشود و پس از مدتی به فعالیتهای سیاسی اقدام مینماید. ورود وی به انستیتوی تکنولوژی اصفهان با نخستین جرقههای انقلاب اسلامی همزمان میشود. او پس از مدتی دانشگاه را رها کرده و به کاشان باز میگردد تا در مبارزات علیه رژیم فعالیت نماید. در طول مبارزات خود علیه رژیم چندینبار با ساواک درگیر میشود. یکبار نیز از ناحیه گوش و صورت زخمی میگردد. زجاجی که فردی معتقد و انقلابی بود در مسجد صاحبالزمان(عج) فعالیت پیگیری را در پیش میگیرد و در ماههای تابستان هر چهارشنبه به قم و جمکران مسافرت میکند. یک گروه کوهنوردی به نام "صیام" تشکیل میدهد که در پوشش فعالیتهای رزمی و ورزشی به اقدامهای سیاسی و مذهبی میپردازد. در ارشاد و راهنمایی جوانان شهر از هیچ کوششی دریغ نمیکند.
فعالیتهای شهید پس از پیروزی انقلاب
اکبر پس از پیروزی انقلاب با شور و علاقه فراوان برای خدمت به انقلاب کمر میبندد و در جهت تحقق آرمانهای انقلاب از هیچ کوششی کوتاهی نمیکند. در مسجد این پایگاه اصلی انقلاب به ارشاد و هدایت قشر جوان همت میگمارد. بچههای هفت، هشت ساله را در مسجد دور خود جمع کرده و مسائل دینی را به آنان میآموزد ودر تقویت مبانی اعتقادی میکوشد.
فعالیتهای شهید در دوران دفاع مقدس
زجاجی از همان روزهای نخست جنگ تحمیلی بهعنوان بسیجی با گروه شهید دکتر "چمران" عازم جبهههای جنوب میگردد. مدتی در خرمشهر به مقابله با نیروهای دشمن میپردازد. پس از اشغال خرمشهر مدتی در آبادان و از آن پس در جبهههای سوسنگرد با پایمردی نبرد علیه دشمن را ادامه میدهد سپس راهی کردستان میشود. وی بهخاطر تجربیات ارزندهاش در کمتر از یکماه مسئولیت یکی از محورهای عملیاتی در مریوان را برعهده میگیرد. او برای نخستینبار برنامه گشت و شناسایی را به اجرا درمیآورد و از این طریق ضربات مهلکی به ضد انقلاب وارد میکند. وی با اقدامهای سنجیده تحولی جدی و اساسی در محور عملیاتی خود پدید میآورد.
زجاجی دوبار از جبهههای کردستان به جبهههای جنوب میرود و در لشگر "27 محمدرسولالله(ص)" در عملیات شرکت میکند. در عملیات "فتحالمبین" بهعنوان مسئول اطلاعات عملیات، مسئولیت شناسایی منطقه را بر عهده میگیرد و در عملیات "رمضان" بهعنوان فرمانده گردان وارد عمل میشود. در مهرماه 1361 به عضویت سپاه در میآید و بهعنوان جانشین معاون عملیاتی لشگر 27 منصوب میشود. در 8 مرداد ماه 1362 بهعنوان قائممقام لشگر 27 منصوب میشود.
ویژگیهای اخلاقی
شهید زجاجی فردی حساس، نکتهسنج، خلاق، شجاع، جسور و بیباک بود. در تجزیه و تحلیل مسائل نظامی و سیاسی از توان و درک بالایی برخوردار بود. سعهصدر داشت و از کسی رنجش به دل نمیگرفت. ساده زیستی و قناعت او در زندگی عبرتآمیز بود. اهل تقوا و فروتنی بود. با بسیجیان متواضعانه برخورد میکرد. به ذکر دعا و صلوات مداومت داشت.
نحوه شهادت
شهید زجاجی پس از ماهها تلاش و مجاهدت در جبهههای غرب و جنوب در 21 اسفندماه 1362 در عملیات "خیبر" و در جزیره مجنون بر اثر اصابت ترکش خمپاره به فیض شهادت نائل آمد و به آرزوی دیرین خود رسید.