نفت‌کش‌ها 2

نفت‌کش‌ها 2

نفت‌کش‌ها ۲

تاریخ عملیات: ۲۶ فروردين ۱۳۶۷
تعداد مشاهده: ۴۹۸۷
نام عملیات: نفت‌کش‌ها 2
زمان عملیات: اواخر فروردين‌ماه 1367
ارگان عمل‌کننده: نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران


نبرد با شیطان بزرگ

ناوچه جنگي«ساموئل رابرتز» آمريكا در اواخر فروردين‌ماه سال 1367 در خليج‌فارس با مين برخورد مي‌كند. كاپيتان كشتي 45 دقيقه قبل از اصابت با مين، متوجه مي‌شود كه در يك ميدان مين قرار گرفته است و تلاش مي‌كند راه آمده را باز گردد، ولي ناوچه با يك مين به قدرت 250 پوند برخورد مي‌كند، كه در اثر انفجار آن حفره‌اي به قطر 8 متر در كف كشتي پديد مي‌آيد. از آن‌جا كه اين شناور در حالت جنگي قرار داشت و تمام دريچه‌هاي ورودي آب بسته بود، موتورخانه آن پر از آب شده و كشتي دچار آتش‌سوزي مي‌شود كه با انتقال آن به ساحل، از غرق شدن آن جلوگيري به‌عمل مي‌‌آيد. در اثر اين حادثه پنج نفر از خدمه ناوچه مجروح مي‌شوند.
سخنگوي ستاد تبليغات جنگ در پي اين واقعه اعلام مي‌كند: «در صورتي‌كه آمريكا دست به تجاوز جديد عليه ايران بزند، جمهوري اسلامي ايران با شدت تمام با آن برخورد خواهد كرد و شرارت آمريكا را قطعاً بدون پاسخ نخواهد گذاشت... اين حوادث، نتيجه طبيعي حضور تجاوزكارانه آمريكا در خليج‌فارس است. از جمله عوامل اصلي ناامني در خليج‌فارس، حضور غيرقانوني نظاميان آمريكايي در اين منطقه است... از اوايل خردادماه سال 1366 كه آمريكا نظاميان خود را به بهانه حمايت از امنيت كشتيراني در آب‌هاي بين‌المللي خليج‌فارس گسيل داشت، ما شاهد افزايش ناامني در اين منطقه بوده و هستيم و اين امر دقيقاً مؤيد نظرات جمهوري اسلامي ايران است كه حفظ امنيت خليج‌فارس، تنها بايد توسط كشورهاي منطقه صورت گيرد. حضور تجاوزكارانه و غيرقانوني ديگر كشورها تنها به پيچيده‌تر شدن اوضاع در اين منطقه منجر خواهد شد».
روز 28 فروردين‌ماه ناوچه قهرمان جوشن، بندر بوشهر را به قصد دريا و حراست از مرزهاي آبي جمهوري اسلامي و صيانت از آب‌هاي خليج‌فارس ترك مي‌كند. صبح روز 29 فروردين، پنتاگون تصميم مي‌گيرد برنامه از قبل تعيين شده خود را به اجرا بگذارد. ساعت هشت‌و‌نيم صبح به نيروهاي وزارت نفت دستور تخليه سكوهاي نفتي سلمان، نصر و مبارك داده مي‌شود تا در مقابل تجاوز دشمن، مقابله صورت گيرد. آمريكايي‌ها با مقاومت و عكس‌العمل يگان‌هاي دريايي ايران عقب مي‌نشينند و اين بار با 3 رزمناو، 8 فروند هواپيما و پشتيباني قوي كشتي‌هاي جنگي حمله كرده و سكوي سلمان را اشغال مي‌كنند. متجاوزين آمريكايي پس از آن، سكو را با كار گذاشتن مواد منفجره و شليك‌هاي بي‌امان توپ و موشك به آتش مي‌كشند. به‌دنبال آن، سكوهاي نفتي نصر و مبارك نيز هدف قرار مي‌گيرند. كشتي‌هاي مريل، مك‌كورميك و ترنتون در حمله به سكوي سلمان و كشتي‌هاي سيمپسون، باگلي و وين رايت در حمله به سكوي نصر شركت مي‌كنند.
از طرف فرماندهي منطقه يكم بندرعباس به ناوچه جوشن مأموريت داده مي‌شود تا خود را به سكوهاي نفتي برساند. حوالي ساعت 12:30 دقيقه چند فروند هلي‌كوپتر روي رادار ناوچه ظاهر مي‌شوند و بلافاصله سيستم‌هاي دفاعي و تهاجمي اين شناور به حالت آماده‌باش درمي‌آيد. فرمانده ناوگان آمريكا با ناو سروان عباس ملك فرمانده ناوچه جوشن تماس مي‌گيرد و با بي‌سيم مي‌گويد كه نيروهاي ناوچه جوشن هرچه سريع‌تر كشتي را ترك كنند و از محل دور شوند.
در همين لحظات، چند فروند هلي‌كوپتر آمريكايي با ناوچه نزديك مي‌شوند كه با اخطار فرمانده ناوچه، هلي‌كوپترها دچار ترديد مي‌شوند و فرمانده ناوگان آمريكا اعلام مي‌كند چنان‌چه به گفته او ترتيب اثر داده نشود، ناوچه ايراني هدف قرار خواهد گرفت. فرمانده ناوچه جوشن در پاسخ رجزخواني‌هاي آمريكايي‌ها با قاطعيت تمام اعلام مي‌كند كه هرگونه حركت تجاوزكارانه آن‌ها با پاسخ كوبنده روبرو خواهد شد. هلي‌كوپترها و هواپيماهاي آمريكا ناوچه جوشن را در محاصره خود مي‌گيرند. نخستین موشك از طرف رزمناو آمريكا شليك مي‌شود. ناو حماسه‌آفرين جوشن از دو جبهه هوا و دريا با آتش گسترده مورد حمله واقع مي‌شود.
ناو حماسه‌آفرين جوشن از دو جبهه هوا و دريا با آتش گسترده مورد حمله واقع مي‌شود. ناوچه جوشن در ميان تهاجمات گسترده آمريكا يك فروند هلي‌كوپتر دشمن را هدف قرار داده، منفجر مي‌كند. با اقدامات الكترونيكي، اولين موشك‌ هاريون شليك شده به طرف جوشن در 200 متري به آب برخورد مي‌كند و دريادلان جان بركف اسلام با شجاعت بي‌نظير و باور نكردني اراده آهنين خود را براي دفاع از آب‌هاي گرم خليج‌فارس و آرمان انقلاب اسلامي ايران به نمايش مي‌گذارند.
دومين موشك شليك شده از سوي آمريكايي‌ها، به موتورخانه ناوچه جوشن اصابت مي‌كند كه فرمانده و جانشين او هر دو مجروح مي‌شوند. سومين موشك اتاق عمليات را مورد هدف قرار مي‌دهد و موج انفجار آن فرمانده ناوچه و تعداد ديگري از پرسنل را به داخل آب پرتاب مي‌كند. چهارمين موشك به پاشنه و قسمت توپخانه، كه پرسنل آن با شجاعت بي‌نظير هم‌چنان مشغول آتشباري و دفاع هستند مي‌خورد و پنجمين موشك در وسط ناو فرود مي‌آيد.
پس از 45 دقيقه از شروع درگيري، 3 رزمناو آمريكا در حالي‌كه از سوي تعدادي از هواپيماهاي شكاري حمايت مي‌شوند، 300 گلوله توپ به‌سوي ناوچه جوشن كه هدف 5 موشك قرار گرفته بود، شليك و آن را غرق مي‌كنند. مقاومت اين ناو با 11 شهيد و 33 مجروح، برگ زرين ديگري به پرونده حماسه‌هاي نيروي دريايي ارتش مي‌افزايد و خاطره ناوچه حماسه‌‌آفرين پيكان را براي هميشه زنده مي‌‌كند. آمريكا پس از به آتش كشيدن سكوي سلمان به طرف سكوهاي ديگري در حوالي جنوبي خليج‌فارس حركت مي‌كند. ناوشكن سهند و سبلان از پايگاه‌ دريايي بندرعباس به مأموريت اعزام مي‌شوند. تعدادي از نيروهاي اين دو ناوشكن كه در حال مرخصي بودند، پس از ‌آگاهي از جنگ‌افروزي‌هاي آمريكا در خليج‌فارس، مرخصي خو را لغو و به محل مأموريت عزيمت مي‌كنند.
نخستين درگيري ميان اين دو ناوشكن و نيروي هوايي آمريكا در حوالي تنگه هرمز درمي‌گيرد و طرفين به‌شدت همديگر را زير آتش مي‌گيرند. ناوشكن‌هاي ايراني چندين ساعت با قدرت و قاطعيت در مقابل هواپيماها و ناوهاي آمريكا كه از مسافت بسيار دور شليك مي‌‌كردند، پايداري مي‌كنند، به‌طوري‌كه هواپيماها از روي استيصال متوسل به بمب‌هاي ليزري مي‌شوند. ناوشكن‌هاي سهند و سبلان به سمت ناوهاي آمريكا پيشروي مي‌كنند كه اين امر وحشت آمريكايي‌ها را فراهم مي‌كند. رونالد ريگان دستور حمله مجدد را صادر مي‌كند و از فاصله 120 كيلومتري، موشك‌هاي ليزري هاريون به‌سوي ناوگان ايران شليك مي‌شوند.
ناوشكن سبلان با اصابت بمب‌هاي ليزري شيلك شده از هواپيما، دچار سانحه مي‌شود، اما ناوشكن با هوشياري فرمانده ناو و فداكاري و ايثار ديگر نيروهاي ناو از برد موشك‌هاي هاريون خارج مي‌شود. در اين ميان، ناوشكن سهند هدف سه موشك از سوي دشمن قرار مي‌گيرد كه تعدادي از نيروهاي آن شهيد و مجروح مي‌شوند و بقيه خود را به آب مي‌زنند. جنگنده‌هاي آمريكا افراد مستقر در قايق‌هاي نجات را به گلوله و موشك مي‌بندند كه تعداد ديگري از رزمندگان اسلام به شهادت مي‌رسند. شهامت و پايمردي نيروهاي اين دو ناوشكن موجب مي‌شود كه دشمن منطقه را ترك و فقط از راه دور اقدام به پرتاب موشك‌هاي ليزري كند.
در حالي‌كه نيروي دريايي آمريكا با بهره‌گيري از تجهيزات مدرن خود و اقدامات تاكتيكي تلاش مي‌كند كه جنگ را خاتمه يافته تلقي كند، قايق‌هاي توپدار ايراني طي يك عمليات تلافي‌جويانه سكوهاي نفتي تحت اجاره آمريكا با بهره‌گيري از تجهيزات توپدار ايراني طي يك عمليات تلافي‌جويانه سكوهاي نفتي تحت اجاره آمريكا و يك ناو لجستيكي آن‌ها را به آتش مي‌كشند.
واحد اطلاعات كشتيراني لويدز لندن اعلام مي‌كند: «يك قايق موتوري آمريكا در نزديكي ترمينان نفتي مبارك در خليج‌فارس، مورد حمله قرار گرفت. اين قايق 283 تني كه«ويلتي‌ياند» نام داشت و با پرچم آمريكا حركت مي‌كرد، ساعاتي پس از تجاوز نيروهاي آمريكايي به سكوي نفتي ايران در نزديكي ترمينال مبارك هدف قرار گرفت. نفتكش انگليسي يورگ مارين نيز هم‌زمان با حمله به قايق آمريكا در نزديكي ترمينال مبارك هدف قرار گرفت و اين تانكر 744/12/1 تني دچار آتش‌سوزي شد و نفت آن به دريا نشت كرد.»
دولت مردان آمريكايي كه از قاطعيت ايران به ستوه آمده‌اند، طرحي را پيشنهاد و تلاش مي‌كنند با تصويب اين طرح حضور خود را در خليج‌فارس گسترش و كشتي‌هاي ديگر كشورها را مورد حمايت قرار دهند. رژيم عراق نيز هم‌چنان به حملاتش به نفت‌كش‌ها در خليج‌فارس ادامه مي‌دهد و هيچ واكنشي از سوي آمريكا نسبت به اين تعرضات عراق صورت نمي‌گيرد. نيروي دريايي ايران به‌رغم آتش‌افروزي‌ها و تشنج‌آفريني‌هاي آمريكا در خليج‌فارس اقدام به گشت‌زني مي‌كند و تمام كشتي‌هاي مشكوك به حمل سلاح براي عراق را مورد بازرسي قرار مي‌دهد.
بیانیه ایران:
دولت جمهوري اسلامي ايران به‌دنبال تجاوزات آمريكا در خليج‌فارس، بيانيه‌اي را منتشر مي‌كند كه به بخشي از آن اشاره مي‌شود.
«ماه رمضان از راه رسيد تا بار ديگر شاهد حماسي‌ترين پايمردي‌ها و بزرگ‌ترين پيروزي‌هاي ملت ايران باشد و به تكرار حماقت‌هاي شيطان بزرگ پاسخ گويد. شيطان بزرگ در يك تجاوز ناجوانمردانه سكوهاي نفتي سلمان، نصر و مبارك را محاصره كرد و زير آتش گرفت. انتقام‌جويي از سكوهاي نفتي بي‌دفاع، افتخاري نبود كه شكست‌هاي پي‌در‌پي آمريكا را در برابر انقلاب اسلامي جبران كند. معجزه‌اي نبود كه صدام را از دستان قدرتمند ما برهاند و هياهويي نبود كه يك انقلاب را به عقب براند. آمريكا اشتباه كرده و ايران اسلامي با قامتي بلند در برابر تمامي دنياي آن‌ها ايستاده است.
اين عربده‌كشي‌ها ناممكن بود كه بي‌پاسخ بماند. اين آتش‌افروزي‌ها كه در چارچوب طرح مشترك ميان آمريكا و رژيم صهيونيستي عراق و هم‌زمان با تلاش مذبوحانه دشمن بعثي در جبهه فاو صورت گرفت، تنها آماده‌باشي به ملت سرافراز ما بود. نابودي رژيم صدام آن‌قدر نزديك شده كه شيطان بزرگ خود را به آب و آتش مي‌زند و نجات او را مي‌جويد و اين آماده‌باشي است به ملت ايران كه وقت گرفتن آخرين نفس‌هاي دشمن همين امروز است.
حسينيان! ماه رمضاني كه به ما روي كرده است، ماه نمايش قدرت ايمان و ظهور موج‌خيزترين اقيانوس از مشت‌هاي گره كرده ماست. ماه هجوم به جبهه تمامي كساني است كه برهم زننده امنيت كودكان بي‌گناهند. ماه غرق خوش‌‌خيالي‌هاي آمريكا در خليج‌فارس و ماه گرفتن انتقام زنان و مردان بي‌دفاع از كفر عنان گسيخته است. حسينيان! اكنون همه كفر در برابر ايمان صف كشيده است و روح آزادي و عزت و خون به جوش ‌آمده و تمامي ما را به بسيجي بزرگ فرا مي‌خواند...» دكتر علي‌اكبر ولايتي، وزير امورخارجه ايران در بخشي از سخنان خود با دبيركل وقت سازمان ملل متحد، با اشاره به جنايت‌ها و تجاوزات آمريكا مي‌گويد:
«اين‌گونه اعمال تحريك‌‌آميز در خليج‌فارس نشانگر اين حقيقت است كه آمريكا در خليج‌فارس درپي ماجراجويي است و حضور ناوهاي آمريكايي در منطقه نه تنها بر امنيت خليج‌فارس نيافزوده، بلكه توسط اين نيروها روز‌به‌روز امنيت اين آبراه مهم تضعيف شده است. جمهوري اسلامي ايران همان‌گونه كه بارها اعلام كرده است به هيچ‌وجه تسليم سياست روز و ارعاب نمي‌شود و به‌طور قطع تجاوز ناوهاي آمريكايي به سكوهاي نفتي ايران بدون پاسخ نخواهد ماند.»
از ‌آن‌جا كه آمريكا چهار روز بعد از اصابت كشتي خود با مين، به سكوهاي نفتي ايران تجاوز كرده است و نيز شواهد ادعاهاي خود را در ارتباط با اين مين‌ها ظرف اين مدت به سازمان ملل متحد ارائه نكرده است، دروغ بودن ادعاهاي آمريكا ثابت مي‌شود.» در بيانيه وزارت امورخارجه ايران، ضمن اشاره به حملات آمريكا به سكوهاي نفتي نصر، سلمان و مبارك در خليج‌فارس و وارد آوردن آسيب جدي به اين مراكز اقتصادي ايران آمده است:
«با توجه به شكست‌هاي اخير رژيم عراق در جبهه‌هاي جنگ و اثبات بي‌اثر بودن شرارت‌هاي دشمن در حمله موشكي و هوايي به شهرها، جريانات استكباري و ارتجاعي كه منافع خود را نجات صدام و افزايش تشنج و ناآرامي در منطقه مي‌ديدند، حركت توطئه‌گرانه ديگري را آ‌غاز كردند كه برخورد مشكوك ناو جنگي آمريكا با مين، زمينه‌ساز اين توطئه بود. در اختيار گرفتن جزيره بوبيان به‌عنوان پايگاه تجاوز عراق، دخالت مستقيم آمريكا در تحولات جنگ، استفاده وسيع عراق از سلاح شيميايي در فاو و حملات تجاوزكارانه آمريكا را به سكوهاي نفتي ايران مي‌توان به‌عنوان مراحل ديگر اين توطئه از قبل طراحي شده، دانست.»
آيت‌الله خامنه‌اي، ریيس‌جمهور وقت ايران در خطبه‌هاي نمازجمعه با اشاره به خوادث خليج‌فارس مي‌فرمايد: «آينده نشان مي‌دهد كه پيروزي از آن اسلام است. داستان مين‌گذاري جمهوري اسلامي ايران بي‌پايه و احتمال مين‌گذاري توسط خود آمريكا و يا عراق بيشتر است. به فرض هم اگر اين اقدام از سوي نيروهاي ايراني انجام شده باشد، اين امر ربطي به آمريكا ندارد كه تجاوزگرانه در خليج‌فارس وارد شود. آمريكا مانند دزدي است كه وارد خانه شده و در حال دزدي زخمي شده است و از صاحب‌خانه بازخواست مي‌كند كه چرا او را زخمي كرده است. اصل ورود و حضور آمريكا در خليج‌فارس غيرمنطقي است و حمله به سكوهاي نفتي ايران هيچ منطق و بهانه‌اي ندارد.
كينه ما نسبت به آمريكا مقدس است و ملت انقلابي ما با آمريكا مي‌تواند مقابله كند. رزمندگان ما يك سكوي آمريكايي، يك ناو لجستيكي آمريكايي، يك ناو انگليس و يك هلي‌كوپتر جنگي آمريكا را به آتش كشیدند و زماني‌كه ناو مشتعل بود، استوار دريايي ما پشت تيربار، آمريكايي‌ها را هدف قرار مي‌داد. عكس‌العمل شجاعانه نيروهاي ما در دنيا شگفتي‌آور بود و اين تنها بخشي از ماجراست. ملت ما اين قدرت را دارد كه با نيروهاي استكباري پنجه در پنجه بيندازد.»
واکنش جهانی:
فيدل كاسترو، ریيس‌جمهور كوبا در ديدار با قائم‌مقام وزارت امورخارجه ايران ضمن محكوم كردن حمله آمريكا به سكوهاي نفتي كشورمان، خواستار محكوميت اين تجاوز وقيحانه از سوي كشورهاي انقلابي و مترقي مي‌شود و مي‌‌‌افزايد: «آمريكا از انقلاب اسلامي ايران وحشت دارد. از اين رو دست به چنين اعمال وقيحانه‌اي مي‌زند و اين خط‌مشي دولت فعلي ‌آمريكاست. اساس سياست خارجي آمريكا ايجاد ناامني و اعمال فشار در مناطق مختلف جهان است.»
جيب، وزيرنفت سوريه با اشاره به حركات تجاوزكارانه آمريكا عليه جمهوري اسلامي ايران، اظهار مي‌دارد: «اين بدعت خطرناكي است كه بايد از سوي ملت‌هاي اسلامي محكوم شود.» وي ضمن اعلام موضع دولت متبوع خود در محكومتي اقدامات تجاوزكارانه شيطان بزرگ عليه ايران اسلامي مي‌گويد: «ما مطمئن هستيم كه پيروزي نصيب ايران خواهد شد.»
وزارت خارجه ليبي در بيانيه رسمي خود اظهار مي‌دارد: «ليبي قاطعانه اين اعمال تجاوزكارانه امپرياليسم آمريكا را كه نشانگر سلطه‌طلبي آمريكاست، محكوم مي‌كند. اين حملات تجاوزكارانه نه تنها ايران، بلكه تمام مردم صلح‌دوست جهان را كه سلطه‌طلبي آمريكا را رد مي‌كنند، هدف قرار مي‌دهد. اين اقدام، بخشي از يك رشته حملات امپرياليستي آمريكا عليه جمهوري اسلامي ايران و بيانگر سياست ترويستي رسمي هيأت حاكمه آمريكا عليه مردم جهان است.» مولانا جمال‌الدين، روحاني برجسته پيشاور پاكستان، با محكوم كردن حمله آمريكا به سكوهاي نفتي ايران تأكيد مي‌كند كه اقدام اخير واشنگتن به مفهوم تجاوز عليه تمامي مسلمين و كشورهاي اسلامي تلقي مي‌شود.
فردريك اكسل گارو، كارشناس مسائل نظامي خاورميانه در مصاحبه با راديو آمريكا مي‌گويد: «تحول عمده در خليج‌فارس، نبردهاي جزيره فاو بوده است. اقدام عراق با هدف كشاندن ايران به يك رويارويي بزرگ در جبهه‌هاي جنوبي انجام شده است، زيرا در ماه‌هاي اخير، عراق در مناطق شمال و كردنشين با مشكل روبرو بوده است و مي‌خواهد ايران را وادار به حمله‌اي بزرگ در جنوب كند.»
حزب‌الله لبنان ضمن محكوم كردن تجاوز آمريكا مي‌گويد: «بدون شك حمله تجاوزگرانه آمريكا عليه ايران اسلامي در خليج‌فارس جدا از حملات وحشيانه صهيونيست‌ها و عوامل آن عليه امت به‌پاخواسته فلسطين و مردم مقاوم جنوب لبنان نيست.» سازمان عدالت انقلابي لبنان كه مسئوليت به گروگان گرفتن دو آمريكايي را به‌عهده گرفته است، اعلام مي‌كند كه اقدامات نظامي آمريكا در خليج‌فارس تلافي خواهد شد. هيأت علماي جبل عامل لبنان طي بيانيه‌اي، هم‌زماني اين تجاوز آمريكا را با جنگ‌هاي شديد در منطقه فاو گامي تازه در حفظ رژيم جنايتكار صدام و به‌منظور تحت فشار گذاشتن ايران اسلامي براي قبول صلح آمريكايي معرفي مي‌كند.
سخنگوي وزارت خارجه چين: «ما از مناقشه نظامي مجدد ايران و آمريكا و پيامد آن‌كه تشديد بحران در خليج‌فارس است، عميقاً نگران هستيم. ادامه اين حملات موجب وخامت اوضاع خواهد شد. دولت چين با مداخله قدرت‌هاي بزرگ در خليج‌فارس مخالف و در عين‌حال خواهان آزادي و امنيت كشتيراني در آب‌هاي خليج‌فارس است.» وزارت امورخارجه ترکیه با انتشار بيانيه‌اي ضمن ابراز مخالفت با مداخلات خارجي در منطقه خليج‌فارس، خواهان حل مسائل منطقه توسط كشورهاي حوزه خليج‌فارس مي‌شود. در بخشي از اين بيانيه، بدون آن‌كه از آمريكا نامي برده شود، آمده است: «تركيه براي برقراري امنيت رفت‌و‌آمد سفر در آب‌هاي بين‌المللي خليج‌فارس به ضرورت عدم مداخلات خارجي در منطقه و حل اختلافات موجود توسط كشورهاي حوزه خليج‌فارس و نيز ايجاد برقراري تماس و تفاهم بين كشورهاي منطقه اعتقاد دارد.»
جبهه آزادي‌بخش بحرين با صدور بيانيه‌اي اعلام مي‌كند: «اين جبهه همواره حضور ناوگان‌هاي خارجي را در خليج‌فارس محكوم كرده است و اكنون نيز با محكوم كردن مجدد اين عمل، تجاوز نيروهاي آمريكايي را به سكوهاي نفتي غيرنظامي جمهوري اسلامي ايراني يك تجاوز ظالمانه آمريكا عليه تمام امت اسلامي مي‌داند. جرم آن‌هايي كه امكان ورود نيروهاي آمريكايي را به منطقه فراهم كرده‌اند و به آن‌ها اجازه داده‌اند پايگاه‌هاي نظامي ايجاد كنند، از جرم تجاوز ‌آمريكا عليه نيروهاي ايران اسلامي و سكوهاي نفتي كمتر نيست.» حزب الدعوه‌ اسلامي عراق تجاوزات آمريكا را در خليج‌فارس عليه ايران اسلامي محكوم مي‌كند و به آمريكا هشدار مي‌دهد.