عبدالجواد مهرانی

شهید عبدالجواد مهرانی

تاریخ شهادت:
۰۲ خرداد ۱۳۶۱
تعداد بازدید ۱۵۴۰ بار
زندگی‌نامه

معلم شهید ، در سپيده دم 25 رمضان المبارك مطابق با 25 فروردين ماه 1337 ديده به جهان گشود. او از كودكي بسیار مؤدب بود و به بزرگتر‌ها احترام مي‌گذاشت و در مساجد و مجالس مذهبي و دسته‌هاي سينه زني حضرت سيد الشهدا (ع) شركت مي‌نمود. از شش سالگي به دبستان رفت و تحصيلات ابتدايي را با موفقيت طي كرد.
پس از گرفتن سيكل ، اول متوسطه را در دبيرستان سعدي طي كرد. ولي چون عقيده داشت كه بايد رشته‌اي را انتخاب كند كه در آن حرفه‌اي بياموزد بدين سبب هنرستان فني را انتخاب و در رشته برق مشغول تحصيل شد. وی با موفقيت و نمرات عالي ديپلم گرفت و با وجود استعداد خوبي كه داشت مي‌توانست در بعضي از رشته‌هاي كنكور شركت كند ولي باز هم رشته فني را انتخاب و براي دبيري فني و حرفه‌اي در كنكور سراسري شركت نمود. و در همين رشته فارغ التحصيل گرديد.

شهادت

شركت در جنگ حق عليه باطل از آرزوهاي او بود به همين جهت به جبهه اعزام گرديد و در سال 1360 بر اثر تركش خمپاره كه به پهلو و شكم او اصابت کرده بود و روده بزرگ و كوچك او را قطع نموده بود در بيمارستان بانك ملي تهران بستري شد و با وجود عدم بهبودي كامل مجدداً به جبهه رفت و در مرحله سوم عمليات بيت المقدس شب يكشنبه ساعت 1:30 بامداد با اثابت تير بعثيان كافر به كتفش مجروح مي‌شود و او را به سنگر تانك جهت حمل به بيمارستان مي‌برند كه در همين اثناء خمپاره دشمن غدار شكم و سينه او را مي‌شكافد و در ساعت 2:15 مورخه 1361/03/02 برابر با 29 رجب الموجب به درجه رفيع شهادت نائل و مفتخر مي‌گردد.
خصوصیات اخلاقی شهید

از خصوصيات بارز او عبادت‌هاي طولاني بود به طوری كه گاهي نماز شبش چند ساعت طول مي‌كشيد. و روزه بسيار مي‌گرفت مخصوصاً روزهاي دوشنبه و پنچ شنبه به توصيه حضرت امام خميني، نماز اول وقت ملكه او شده بود و از غيبت و تهمت، دروغ و تملق و ... به شدت اجتناب می ورزيد. فعاليت‌هاي اجتماعي او تدريس قرآن به جوانان و نوجوانان به سبك تازه و مؤثر و تاسيس كلاس‌هاي عقيدتي وتقويتي دبيرستان و راهنمايي بود.
جواد به علت انجام فعاليت‌هاي ضد رژيم به زندان افتاد. در حكومت نظامي در زندان حكومت نظامي گرفتار و سپس به زندان شهرباني برده شد و زمانی که رئيس دادگاه نظامي از او خواست تعهد بسپارد كه عليه رژيم قيام نكند و اقدامي به عمل نياورد تا او را آزاد كنند جواد زير بار نرفت و نزديكي‌هاي پيروزي انقلاب از زندان آزاد شد.
پس از پيروزي انقلاب با قبول مسئوليت بسيج منطقه 8 و فعاليت‌هاي شبانه روزي او 12 مسجد زير پوشش بسيج به 48 مسجد ارتقاء مي‌يابد.


به قلم شهید:


صحبت كردن: تا مي تواني اصلاً حرف نزن حتي روزه حرف نزدن بگير، نذر كن حرف نزني مگر به قدر ضرورت، زبانت را كنترل كن اگر رها كني به غيبت و تهمت، دروغ و تملق و امثالهم آلوده مي شود.

 ترك خواسته‌ها و دوست نداشتني‌ها: جلوي هواي نفس را بايد بگيري كه به هر راهي كه مي‌خواهد تو را نكشد و هرچه را مي‌بيني نخواه و آرزوهاي بيهوده نداشته باش.

 ياد خدا بودن: همه چيز را براي خدا بخواه و هر كاري انجام مي‌دهي براي خدا و بياد خدا انجام بده و اگر بدين صورت عمل كني مسلماً پيروز خواهي شد.

فرازی از وصیت‌نامه ‌شهید عبدالجواد مهرانی

از شما می خواهم سنگر مسجد و مدرسه را به هیچ وجه ترک نکنید محکم و استوار همچون کوه استقامت کنید و در تربیت کردن خواهران و برادران کوشا باشید و به قول امام عزیزمان که فرموده: تمام این کارها مقدمه انسان سازی است. شما هم تلاش کنید و جهاد اکبر را هر چه زودتر پشت سر بگذارید. انشاءالله...